Menu Boeken

Kamperen in het bos

Kamperen in het bos is een unieke ervaring. Helemaal tot rust komen in de prachtige natuur.. klinkt heerlijk toch? Maar kamperen in het bos is meer dan dat. Het gaat ook over overleven en over teruggeworpen worden naar de basis. Ten minste, als je meedoet aan onze Bushcraft activiteiten in het Vechtdal. En dat allemaal op onze camping!

Camping in de natuur

Kom je bij ons kamperen, dan vier je vakantie middenin de natuur. Onze kampeerplaatsen zijn zeer ruim, met een oppervlakte van ongeveer 140m². Hierdoor heb je echt een eigen plekje op de camping. Daarnaast hebben ongeveer 35 van onze kampeerplaatsen de beschikking over elektriciteit. Hierdoor kun je ook nog de nodige apparatuur gebruiken. 

Een sauna op je kampeerplaats

Om je kampeerervaring in het bos extra aangenaam te maken, kun je er ook voor kiezen een echte hout gestookte sauna bij ons te huren. Deze wordt bij jou op de kampeerplaats geplaatst, dus je kunt er ten alle tijden van genieten! Kamperen in het bos was nog nooit zo relaxed.

Eén worden met de natuur 

Is een van onze kampeerplaatsen net niet wat je zoekt? En ga je liever echt back to basic kamperen midden in de natuur? Kies dan voor een hammockpleck. Dit is een kampeerplek tussen fijnsparren en heeft ruimte voor twee hangmatten. Tijdens je overnachting op een van onze hammockplekken is er een grote kans dat je wild spot. Vet hé?! 

In alle rust kamperen in het bos

Faciliteiten in ons kampeerbos

Ondanks dat je midden in de natuur verblijft kun je uiteraard gebruik maken van de nodige faciliteiten op onze camping. Zo is er een gezellige receptie, waar je spelletjes kunt spelen, en het echte huiskamergevoel krijgt door de grote tafel met houtkachel. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor informatie en tips in de omgeving. Bij de receptie kan je ook versgebakken broodjes ophalen, heerlijk voor het ontbijt!

Faciliteiten voor de kinderen

De kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de speeltuin. De speeltuin beschikt over verschillende speeltoestellen en een mooie zandbak. Maar ook de natuur rondom de camping biedt genoeg speelplezier. Zowel in het bos, in de recreatievijver De Oldemeijer en in de rivier de Vecht kan heerlijk gespeeld worden. De kinderen hoeven zich in ieder geval geen moment te vervelen!

Kamperen in het bos

Bushcraft op de camping

Onze camping biedt iets wat weinig andere camping bieden; de echte Bushcraft ervaring. Bij Bushcraft moet je een beroep doen op de natuur en wat daar te vinden is. Je wordt teruggeworpen naar de basis en moet zien te overleven met wat de natuur je geeft. Er zijn verschillende opties mogelijk als je komt kamperen in het bos. Zo is er Bushcraft voor ouder en kindBushcraft voor tieners en Bushcraft voor vrouwen.

Wandelen en kanovaren

Naast de traditionele vormen van Bushcraft kun je tijdens het kamperen in het bos ook meedoen aan Bushcraft wandelingen en kanotochten. De kanotocht combineert een overnachting in het bos met een mooie kanotocht door het Vechtdal. Je leert hier je eigen onderkomen te maken voor de nacht, een veilig en verantwoord vuurtje te stoken om zo je eigen voedsel te bereiden. Ook leer je wat de natuur allemaal voor geheimen heeft..

Tijdens de Bushcraftwandeling ga je op ontdekkingstocht door de omgeving van de camping. Je leert de verschillende landschappen, leert over de geschiedenis van het landschap, gaat je eigen tentharing maken en nog veel meer. Dit is echt een must als je komt kamperen in het bos! En het mooiste is: je kunt de wandeling met het hele gezin doen. Dat betekent dat je deze unieke ervaring met het hele gezin kan delen.

Als cultuurliefhebber zit je op Camping De Klashorst helemaal goed. Binnen een halfuurtje bereik je al diverse culturele attracties en bevind je je in bruisende plaatsen. Kom achter alle verborgen verhalen van Landgoed Vilsteren, maak kennis met de anjerpunten, of laat je verrassen door het nog enige bestaande middeleeuwse kasteel in de provincie Overijssel. Cultuur en historie, twee elementen die in de omgeving helemaal terugkomen. Meer weten over de omgeving? Download de Cultuurrijk app.

Reserveer je vakantie

Wil je komen kamperen op onze camping in Overijssel? Reserveer dan nu jouw vakantie en kom genieten in onze natuurrijke camping. En wil je tijdens je verblijf gebruik maken van de sauna? Dat kan. Geef dit bij het reserveren aan, en wij zorgen dat de sauna gereed is.

Boek nu jouw vakantie

Bekijk alvast de filmpjes van onze camping en het bushcraften

 
Nieuwsgierig wat het bushcraften inhoudt en naar het onstaan van onze natuurcamping?

Check dan alle filmpjes en foto's

Wij zijn aangesloten bij VNK (Vereniging Natuurlijk Kamperen), hieronder lees je er meer over. 

Ontdek VNK

 

 

Wij houden je graag op de hoogte!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je als eerste de nieuwste ontwikkelingen, wanneer je kunt Bushcraften en mis je geen een aanbieding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief