Menu Boeken

Factsheet crowdfunding

In deze factsheet lees je alles over onze nieuwe plannen en hoe je mee kunt doen.


Wie zijn wij?

Wij zijn Martin en Herma Overweg-Huisjes en runnen sinds 2001 samen De Klashorst, een klein kampeerterrein gelegen in het mooie Vechtdal. Wij zijn anders dan veel andere campings. Wij zetten in op een 100% natuurvriendelijk en duurzaam concept, kleinschalig en met persoonlijke aandacht. Ons bedrijf is sinds 2016 een door De Groene Koepel erkend Natuurkampeerterrein. Inmiddels is ons kampeerterrein flink doorontwikkeld dankzij de uitbreiding met circa 40 kampeerplaatsen, de realisatie van 2 Skyte Naturelodges  en een nieuw 2e sanitairgebouw.  Deze kwaliteitsslag heeft ook een grote impuls aan de omzetontwikkeling gegeven. Zowel de kampeerplaatsen als de verhuuraccommodaties kenden in 2020 en 2021 een sterk groeiende bezetting, waardoor de bedrijfsresultaten sterk zijn verbeterd en we er financieel gezond voor staan en voor het eerst ook toekomen aan investeringen met eigen middelen die eerder nog niet mogelijk waren.


Onze plannen voor 2022 & 2023

Wij zitten nog vol plannen voor de toekomst om ons bedrijf verder te optimaliseren. Voor de komende twee jaar zijn er vooralsnog twee nieuwe uitdagingen, een nieuw centrumgebouw en 2 nieuwe verhuuraccommodaties.


Centrumgebouw met receptie, herberg en logeerkamers

Dat begint bij de entree; de huidige receptie -hoe sfeervol ook- voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en aan wat wij nodig hebben sinds de enorme groei. Er is meer personeel, er is meer opslag nodig en verschillende aspecten van de bedrijfsvoering lopen nu door elkaar heen in die ene receptie. Daarom zijn wij bezig met plannen voor een nieuw hoofdgebouw met daarin een nieuwe receptie, een back-office en een herberg met daghoreca inclusief vier logeerkamers voor wandelaars en fietsers. Onderstaande impressie geeft een indruk van dit nieuwe gebouw. Deze flinke investering willen wij deels met eigen middelen, deels met crowdfunding en deels met een bancair krediet financieren. Een stukje verderop in deze nieuwsbrief - na de uitleg over de Wikkelhouses - vindt u meer informatie over de crowdfundingsactie.


Wikkelhouses voor verhuur

Om de groeiende vraag naar logies op De Klashorst te faciliteren gaan wij twee nieuwe verhuureenheden plaatsen. Net als bij de gerealiseerde Skyte Naturelodges is het concept voor ons daarbij erg belangrijk. Dat wil zeggen een uniek type onderkomen, midden in de natuur om avontuurlijk en toch ook comfortabel te recreëren. Waar je optimaal van het omringende landschap en de natuur kunt genieten en waar binnen en buiten naadloos op elkaar aansluiten. Deze keer kiezen we voor Wikkelhouse. Deze units zijn gemaakt van gewikkeld karton en afgewerkt met veel hout en glas.

Voor de financiering van twee Wikkelhouses hebben wij de financiering inmiddels rond met dank aan twee private partijen die beiden één Wikkelhouse gaan financieren. De eerste financieringshobbel is daarmee genomen en daar zijn we heel blij mee.

Wikkelhouse “waar binnen en buiten samen komen”
Het Wikkelhouse is een stoere winterharde verblijfsaccommodatie. Geplaatst net boven het maaiveld op een ruime plek van tenminste 250 m2 met natuur rondom, zodat het object mooi opgaat in het landschap. De voorgevel is volledig van glas en natuurlijk openslaande deuren naar een mooi terras. Het Wikkelhouse wordt opgebouwd uit segmenten van 1,2 meter van op een mal gewikkeld karton, dat direct ook voor de nodige isolatie zorgt. De afwerking is superstrak in hout en alles wordt prefab gemaakt door de Fiction Factory in Amsterdam.

Zie de video impressies en informatie over dit unieke concept

  1. Welkom bij Wikkelhouse
  2. Wikkelhouse - Bing video

Uiteraard is het Wikkelhouse voorzien van eigen sanitair, een keukenhoek en slaapplaatsen voor vier personen. Binnen een week kan het Wikkelhouse gebruiksklaar worden gemaakt en dan zijn de eerste gasten al heel vlot van harte welkom. Het Wikkelhouse kan het hele jaar worden gebruikt, dus in elk seizoen wordt het genieten van de Vechtdalnatuur. In verband met de lange levertijden kunnen de Wikkehouses pas in augustus 2022 worden geplaatst.


Crowdfunding herberg en logeerkamers

Het nieuwe hoofdgebouw vergt een investeringsbedrag van circa € 500.000,-. Dit investeringsbedrag willen we graag voor 10-20%, dat wil zeggen € 50.000,- tot € 100.000,- verkrijgen via Crowdfunding. Het resterende bedrag wordt voor 40-50% uit eigen middelen gefinancierd en voor het andere deel kloppen we aan bij de bank. Er is al gesproken met onze huisbankier en die gaf te kennen dat ze op basis van de huidige cijfers naar verwachting geen problemen met zo’n verzoek verwachten.

Het idee achter deze crowdfunding is dat iedereen die wil mee kan doen, ook met bescheiden bijdragen (vanaf € 100,-). Hiermee verkrijgen we brede steun voor ons plan en creëren we nieuwe partnerschappen. Iedere ‘founder’ krijgt zijn/haar inleg in acht jaar terugbetaald. Feitelijk is er sprake van een lening, waarop we bovendien een rente van 4% per jaar vergoeden. Elke ‘founder’ heeft recht op leuke beloningen waarmee wij graag onze waardering willen bevestigen; zie hiervoor de bijlage ‘beloningen’.

Met alleen kleine toezeggingen denken wij het streefbedrag echter niet te halen, dus ook toezeggingen voor wat grotere bedragen zijn zeer welkom.

Wilt u geen geld uitlenen maar wel een donatie doen, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.


Voorintekening geopend

Spreekt dit verhaal u aan en hebt u vertrouwen in ons en onze onderneming? Dan kunt u dat nu via een voorintekening bekend maken. Wilt u meedoen? Stuur dan voor eind december een mail aan martin@deklashorst.nl en zet daarin welk bedrag u bereid bent in te brengen. U zit dan nog nergens aan vast, maar met de voorintekeningen willen wij vervolgens bepalen of het ook nodig is een actie via een platform zoals CrowdAboutNow of GeldvoorElkaar te gaan houden. Zijn er voldoende voorintekeningen dan kan worden volstaan met rechtstreekse afhandeling tussen ons (De Klashorst) en u als founder.  

NB: Mail ons ook wanneer u bij voorkeur kiest voor een donatie. Dit kan al vanaf € 25,-.

Voor nadere informatie bel of mail ons:
Ernst Ossewaarde (TRO advies).                      T 06 – 53 69 65 60        ernst@troadvies.nl
Martin en Herma Overweg (De Klashorst)         T 06 – 48 37 47 00        martin@deklashorst.nl 


Extra beloningen bij een lening van:

€ 100,- - € 500,- of donatie van € 25,- - € 250,-
Gratis deelname voor 2 personen aan jaarlijkse natuurfeest. Voor koffie, een hapje en een drankje wordt gezorgd. Kosten voor overnachtingen zijn voor eigen rekening. Eenmalig gratis Uitleefboek en gebruik van de bijbehorende Vechtdal Natuur Experience rugzak plus 10% korting op de bushcraftwandeling of het Staatsbosbeheer Naar Buiten Familiespel.

€ 500,- - € 1.000,- euro of donatie van € 250,- - € 500,-
U krijgt 10% korting op de verblijfskosten (kampeertarief, huur Wikkelhouse of Skyte Naturelodge) voor max. 4 personen plus een pannenkoekenpakket met diverse streekproducten en 1 x verse broodjes voor het ontbijt; dit max. 2 keer gedurende de looptijd van de lening. Bovendien bent u van harte welkom op het jaarlijkse natuurfeest.

€ 1.000,- - € 2.500,-
U krijgt 10% korting op de verblijfskosten (kampeertarief, huur Wikkelhouse of Skyte Naturlodge) voor max. 4 personen plus een pannenkoekenpakket met diverse streekproducten en 1 x verse broodjes voor het ontbijt. U kunt gratis deelnemen aan een bushcraftwandeling of kanotocht, ontvangt het Uitleefboek met gebruik van de bijbehorende Vechtdal Natuur Experience rugzak en een gratis kop koffie drinken in het Natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg. Ook dit max. 2 keer gedurende de looptijd van de lening. Bovendien bent u eveneens van harte welkom op het jaarlijkse natuurfeest.

€ 2.500,- - € 5.000,-
U heeft recht op één gratis verblijf van een weekend of een midweek in Wikkelhouse of Skyte Naturelodge gedurende het laagseizoen voor max. 4 personen inclusief pannenkoekenpakket met diverse streekproducten  en 1 x verse broodjes voor het ontbijt. Deze incentive wordt verstrekt in de vorm van een voucher, die ook als cadeau kan worden weggegeven. Bovendien bent u eveneens van harte welkom op het jaarlijkse natuurfeest.

€ 5.000,- - € 10.000,-
U heeft recht op twee keer gratis verblijf van een weekend of een midweek in de Wikkelhouse of Skyte Naturelodge gedurende het laagseizoen voor max. 4 personen inclusief pannenkoekenpakket met diverse streekproducten en 1 x verse broodjes voor het ontbijt. Deze incentive wordt verstrekt in de vorm van een voucher, die ook als cadeau kan worden weggegeven. Bovendien bent u eveneens van harte welkom op het jaarlijkse natuurfeest.

Meer dan € 10.000,-
Voor deze superinvesteerders bieden we graag in overleg een passende beloning op basis van bovenstaande componenten.

Bekijk alvast de filmpjes van onze camping en het bushcraften

 
Nieuwsgierig wat het bushcraften inhoudt en naar het ontstaan van onze natuurcamping?

Check dan alle filmpjes en foto's

Wij zijn aangesloten bij VNK (Vereniging Natuurlijk Kamperen), hieronder lees je er meer over. 

Ontdek VNK

 

 

Wij houden je graag op de hoogte!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je als eerste de nieuwste ontwikkelingen, wanneer je kunt Bushcraften en mis je geen enkele aanbieding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief