Menu Boeken

Bosbaden

Als bosbadgids neemt Jacobien Dijkstra je mee op reis in een 2,5 tot 3 uur durend samenzijn mét de natuur. Een bosbad is meer dan een wandeling. We gaan verstillen en vertragen zodat je kan ervaren hoe het is om met de natuur te zijn. Zij zal je simpele oefeningen (zogeheten uitnodigingen) geven om met verschillende zintuigen je samenzijn met de natuur te verdiepen, om uit je hoofd te stappen en in je lichaam, bij je gevoel te komen.

Wanneer?

  • zaterdag 3 augustus 2024 van 9:00 tot 12:00 uur
  • zaterdag 10 augustus 2024 van 9:00 tot 12:00 uur
  • woensdag 21 augustus 2024 van 14:00 tot 17:00 uur

Wat kost bosbaden?

De vergoeding voor het bosbaden bedraagt € 45,- per persoon. Aanmelden kan uiterlijk tot en met de dag ervoor. Het bosbaden gaat door bij minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Het startpunt is vanaf de receptie van De Klashorst.

 

Tijdens het bosbad...

maak je op een andere manier kennis met de natuur en met jezelf. Er is ruimte om je eigen pad en ruimte te vinden en op die manier het persoonlijk te ervaren. Je bent een actieve deelnemer in je eigen proces. De uitnodigingen kunnen niet goed of fout uitgevoerd worden. Het gaat om jouw ervaring. Af en toe nemen we de tijd om te delen wat we ervaren in een deelcirkel. Een bosbadsessie van 2,5 tot 3 uur brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte, rust, ontspanning en misschien wel inspiratie voor nieuwe ideeën.

Jacobien Dijkstra is onderwijskundige, natuurgids en bosbadgids. Met veel plezier neemt zij mensen mee in het Vechtdal, daar waar zij geboren en getogen is. Haar liefde voor dit gebied deelt zij graag met anderen om haar heen. Tijdens het bosbaden zal de verbinding tussen mens en natuur centraal staan.

Schrijf je hier in

 Belangrijk:
  1. Het is belangrijk dat je je goed en warm aankleed tijdens het bosbad. We lopen niet heel snel of ver dus je koelt snel af. Trek verschillende lagen kleding aan of neem die mee.
  2. Wat betreft de aanwezigheid van muggen is het dringende advies om bedekkende lange kleding en dicht schoeisel te dragen. Heb je snel last van muggensteken, neem dan mugwerende middelen mee, liefst geurloos.
  3. Mocht er regen verwacht worden, neem dan ook regenkleding mee.
  4. Het is fijn als je tijdens het bosbad geen sterke parfum, deodorant of andere crèmes draagt die sterk geparfumeerd zijn.
  5. Verder is het goed om een flesje water mee te nemen, een (zit)matje / kleedje voor op de grond en eventueel iets zachts om op te zitten en liggen.
  6. Er is ruimte om te reflecteren tijdens het bosbad en misschien vind jij het dan fijn om te schrijven. Neem in dat geval dan ook schrijf- en/of tekenspullen mee.

Graag tot ziens tijdens een bosbad!

Terug naar overzicht

Bekijk alvast de filmpjes van onze camping en het bushcraften

 
Nieuwsgierig wat het bushcraften inhoudt en naar het ontstaan van onze natuurcamping?

Check dan alle filmpjes en foto's

Wij zijn aangesloten bij VNK (Vereniging Natuurlijk Kamperen), hieronder lees je er meer over. 

Ontdek VNK

 

 

Wij houden je graag op de hoogte!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je als eerste de nieuwste ontwikkelingen, wanneer je kunt Bushcraften en mis je geen enkele aanbieding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief