trek met bushcrafter martin de wildernis in

Iedere woensdag in de schoolvakanties kun je vanaf ons Natuurkampeerterrein met bushcrafter Martin Overweg de wildernis intrekken.

Deze bushcraftwandeling start 's ochtends om 9:00 uur met struinen door de vrije natuur en hoe het allemaal begon. Al wandelend verzamelen we de hulpmiddelen waarmee we kunnen overleven. Welke veilige snijtechnieken gebruiken we. Waar vind je je eten en wat is eetbaar? Hoe maak je van natuurlijke materialen een verantwoord vuur en hoe kunnen we er eenvoudig iets op bereiden? Na ongeveer vier uur zijn we terug van deze wandeling.

De kosten voor deze avontuurlijke wandeling bedragen € 27,50 per persoon, dit bedrag is inclusief een hapje en een drankje van het vuur.

Na afloop:
- herken je de verschillen in het mooie Diffelense landschap;
- weet je hoe er vroeger al van dit land werd geleefd;
- kijk je voorgoed anders naar de natuur;
- heb je een eigen pothaak of tentharing gemaakt;
- heb je kennis over eetbare planten gekregen;
- sta je voortaan vooraan om de barbeque natuurlijk aan te steken;
- en ontdoe je je van onnodige kampeerspullen.

Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin, mits kinderen goed zelfstandig kunnen lopen en interesse hebben voor de verschillende onderdelen. Draag tijdens deze bushcraftwandeling stevig schoeisel en neem een dagrugzakje met een beker, water en iets te knabbelen voor onderweg mee.

Ook als je niet op De Klashorst kampeert, ben je van harte welkom om mee de wildernis in te trekken. Dit avontuur gaat door bij minimaal zes en maximaal 16 (4 a 5 gezinnen) aanmeldingen. Meld je via onderstaand formulier voor één van deze bushcraftwandelingen aan.