radewijk

Op de kaart kan Radewijk gezien worden als de neus van Overijssel. Radewijk wordt namelijk aan drie kanten begrensd door Duitsland. In het meest oostelijke puntje van Radewijk ligt een deels natuurlijke verhoging in het landschap. Deze kaamp wordt aangeduid als De Rooke. Dit is één van de verklaringen waarom Radewijk in het dialect ook wel "Roke" wordt genoemd.

Door de bijzondere ligging van Radewijk was zij één van de meest gewilde plekjes voor het bedrijven van smokkelarij. Sinds de grenzen in 1996 echt open zijn, is de toegang van Radewijk naar Duitsland en andersom een stuk eenvoudiger geworden. Vanaf de vakantieboerderij fietst u over een smal zandpad over de kaamp binnen vijf minuten de grens over.

Uniek in Radewijk is de prachtige Korenmolen Windlust. Het malen gebeurt hier nog op de oude manier. Alle dagen gaan de wieken rond als er maar een vleugje wind is. Bij deze molen is meel te koop voor pannenkoeken, brood en koeken.

Meer informatie over Radewijk leest u onder andere in 'Het boek van Roke, de geschiedenis van Radewijk en haar bewoners'.