De Klashorst in Diffelen officieel erkend als Natuurkampeerterrein

01 december 2015

Natuurcamping de Klashorst in Diffelen is officieel erkend als Natuurkampeerterrein en zal daarom vanaf nu ook als ‘Natuurkampeerterrein de Klashorst’ verder gaan. Daarmee is De Klashorst ook gelijk het enige natuurkampeerterrein in de gemeente Hardenberg. Een mooie, nieuwe aanwinst voor deze duurzame gemeente!

De voorbereidingen voor het nieuwe kampeerseizoen zijn in volle gang. Het hele kampeerterrein wordt flink aangepast. Eigenaar Martin Overweg vertelt: “Er komt nieuw verwarmd sanitair waardoor seizoen verlenging en ook winterkamperen mogelijk is. Natuurlijk blijven de Bushcraft-activiteiten en worden ook aankomend kampeerseizoen weer vele pannenkoeken gebakken met de kampeergasten.” Daarnaast komt er een centrale parkeervoorziening en wordt het kampeerterrein autovrij. Voor de camperaars komen er aparte plaatsen.

Ondanks dat er nog volop gewerkt wordt, is afgelopen weekend het Natuurkampeerterrein al feestelijk in gebruik genomen met de boekpresentatie van het eerste Nederlandstalig Bushcraft Handboek. René Nauta en Beke Olbers van Extra Survival & Bushcraft kwamen hun boek presenteren aan de ruim 100 aanwezige gasten op het kampeerterrein van De Klashorst. Er waren lezingen over het ontstaan van het boek en over het bushcraften zelf. Martin volgde onder andere de cursussen Basis Bushcraft, Bushcraft Vervolg en Over-Leven bij Extra. ‘Ik wil mijn kampeergasten graag een stapje verder meenemen in de beleving van natuur.’ Aldus de enthousiaste kampeerterreineigenaar. Het boek, vol kennis, ervaringen en geïllustreerd met foto’s en tekeningen is te bestellen via extrasurvival.nl.

Het Groene Boekje
Voor het kamperen op een natuurkampeerterrein heeft de kampeerder een terreinkaart nodig. Deze is onder andere verkrijgbaar via natuurkampeerterreinen.nl en via alle aangesloten kampeerterreinen, zoals De Klashorst. Zo’n natuurkampeerterreinkaart zit in het Groene Boekje en is het hele jaar geldig op alle natuurkampeerterreinen.

De voordelen van een natuurkampeerterrein zijn dat deze liggen in een aaneengesloten gebied van 25 hectare bos of natuurgebied. De indeling van de terreinen is zo ingericht dat de kampeerplaats een onderdeel van de natuurlijke omgeving is en veel privacy biedt voor de kampeerders. De kampeerplaatsen zijn allemaal ruim opgezet en auto’s staan niet naast de kampeerplaats, maar op een speciaal daarvoor aangelegde parkeerplaats aan de rand van de camping. De overige richtlijnen zijn te vinden in ‘Het Groene Boekje’ en ook op natuurkampeerterreinen.nl en geldig voor heel Nederland.