Gemeenteraad stemt voor uitbreiding “De Klashorst”

18 december 2013

HARDENBERG/DIFFELEN - Herma en Martin Overweg kunnen verder met hun droom: een mooie en levensvatbare natuurcamping waar gasten zich thuis voelen en heerlijk vakantie kunnen vieren. De gemeenteraad van Hardenberg stemde gisteravond unaniem in met de uitbreiding van De Klashorst naar 93 kampeerplaatsen en 12 trekkershutten. “Een fantastisch besluit”, zegt Martin Overweg. “We gaan nu investeren om de Klashorst een unieke eigen positie te geven in het toeristische aanbod van de gemeente Hardenberg.”

De plannen voor de uitbreiding van de Klashorst betekenen dat zo’n 4 hectare wordt ingericht als kampeerterrein en ruim 1 hectare als nieuwe natuur, die aansluit op de Ecologische Hoofdstructuur. De Klashorst gaat duurzaam investeren in nieuwe gebouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook worden op het eigen terrein nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. “Alles met elkaar wordt de camping flink uitgebreid”, vertelt Herma Overweg over de plannen. “Maar we gaan ervoor zorgen dat het unieke kleinschalige karakter behouden blijft.”

Familiebedrijf
Herma en Martin Overweg hebben het familiebedrijf in 2000 overgenomen van de vorige generatie. De unieke natuurcamping is in 1949 ontstaan, toen de familie Van de Klashorst graag wilde kamperen op het terrein van de familie Overweg. In de loop van de tijd breidde de camping uit en kwamen er steeds meer gasten. Nu staat de Klashorst voor een nieuwe kwaliteitsimpuls.

Kerstwandeling
Wie kennis wil maken met De Klashorst is van harte welkom bij de kerstwandeling die Natuurcamping de Klashorst samen met De Uitdaging organiseert op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december. Voor deze wandeling door en in samenwerking met het
Hardenbergse Staatsbos kan gestart worden tussen 11.00 uur en 15.00 uur voor afstanden van 5 tot 15 kilometer. Onderweg kunt u dankzij De Uitdaging lekker opwarmen bij het vuur met een vers kopje pruttelkoffie of warme chocolademelk en afsluiten met een echte Vechtdal pannenkoek of erwtensoep.