Menu Boeken

Insectenhotel

Hoe bijen en wespen hun eitjes leggen
In het voorjaar zijn de bijen en wespen druk in de weer om genoeg voedsel bij elkaar te verzamlen om eitjes te kunnen leggen. Elk eitje heeft zijn eigen ' kamer ' met bijenbrood. Bijenbrood is een mengsel van nectar en stuifmeel. Hier eten de uit het ei gekomen larven van. Na een tijdje ontwikkelen zij zich tot pop in een cocon. In een boorgang in het hout of in de holle stengels van riet en bamboe worden meerdere eitjes gelegd en wordt de opening keurig dichtgemetseld met zand, aarde en speeksel. Wil je ze in het echt zien? Neem dan een kijkje bij het insectenhotel op ons kampeerterrein!

Waar halen insecten nectar vandaan?
Insecten hebben voldoende voedsel nodig in de vorm van stuifmeel en nectar, maar waar halen ze dit nu vandaan? In het vroege voorjaar zijn de krokussen, paarse dovenetel en paardenbloem aanwezig en worden gretig bezocht. In het late voorjaar bloeien planten als de boterbloem, smeerwortel en fluitenkruid waar insecten graag gebruik van maken. In de zomer zijn distels fantastisch voor insecten, maar alle bloemen, bloeiende struiken en bomen worden bezocht. Wanneer de temperaturen stijgen wordt het in het groen of het luchtruim steeds drukker met verschillende soorten insecten.

Faciliteiten overzicht

Bekijk alvast de filmpjes van onze camping en het bushcraften

 
Nieuwsgierig wat het bushcraften inhoudt en naar het ontstaan van onze natuurcamping?

Check dan alle filmpjes en foto's

Wij zijn aangesloten bij VNK (Vereniging Natuurlijk Kamperen), hieronder lees je er meer over. 

Ontdek VNK

 

 

Wij houden je graag op de hoogte!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je als eerste de nieuwste ontwikkelingen, wanneer je kunt Bushcraften en mis je geen enkele aanbieding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief