bushcraft in het vechtdal nabij natuurkampeerterrein de klashorst

Zin in een echt avontuur in de wildernis? Met slechts een paar middelen ervaren dat je jezelf kunt redden in de natuur? Ga dan eens mee op bushcraft in het Staatsbos.

Bushcraft wordt gedaan door leergierige avonturiers, die de eigenaardigheden van bomen en planten willen leren kennen, wildsporen willen ontdekken en overlevingstechnieken willen zien, zodat zij meer en langer plezier in de natuur beleven.

De belangrijkste waarden die bushcraft in zich heeft zijn: bewustwording, educatie, ervaren van rust en stilte, toename van zelfvertrouwen en respect voor omgeving én elkaar.

Voorbeelden van (meerdaagse) bushcraftactiviteiten:

  • Bushcraft voor tieners, vrouwen, mannen & vrouwen en ouder én kind: samen meer dagen in het bos verblijven en de belangrijkste onderdelen om te overleven ervaren. Je eigen onderkomen bouwen, kookvuur maken en ontdekken wat de natuur te bieden heeft.
  • Bushcraft belevingswandeling: een vier uur durende wandeling met Bushcraft-weetjes en technieken. We ontdekken wat de natuur ons biedt en maken daarmee bijvoorbeeld een onderkomen, een pothaak en vuurtje voor wat lekkers.
  • Lepel of kopje snijden: op een regenachtige vakantiedag is het leuk om je eigen lepel te snijden. Uit een al dan niet zelf-gevonden stuk hout.

Ook voor vriendenclubs, familie's, scholen, verenigingen, instanties en bedrijven is bushcraft een leuke activiteit. Wij verzorgden een bushcraft op maat voor onder andere Kinderopvang Twente, De Scouts, Ambiq, Vechtdal Professionals, De Rheezerbelten, de Rotary Club, Bruna en De Groene Koepel.