natuurfeest bij natuurkampeerterrein de klashorst

14 oktober 2016

Tussen de uitgestrekte landerijen in het Overijsselse Vechtdal ligt in Diffelen een uniek Natuurkampeerterrein: De Klashorst. Een plek waar het buitengewoon genieten is! Het afgelopen jaar heeft De Klashorst een prachtige transformatie doorgemaakt. Het groene terrein is autovrij gemaakt en voorzien van gloednieuw sanitair en dat wordt gevierd. Op 14 oktober is het Natuurfeest officieel van start gegaan, de hele week zijn er nog feestelijke activiteiten!

“De camping bestaat nu 69 jaar en we zijn sinds dit jaar Natuurkampeerterrein. Een Natuurkampeerterrein kenmerkt zich door een aantrekkelijke ligging in de natuur, ruime kampeerplekken en duurzaam beheer. Mensen zijn er te gast bij moeder natuur, genieten van veel rust en privacy en de voorzieningen zijn er goed. We zijn er trots op dat wij het afgelopen jaar de erkenning voor Natuur-kampeerterrein mochten ontvangen,” aldus eigenaresse Herma Overweg.

Een aanwinst voor het Vechtdal
De feestelijke start van het vernieuwde terrein was een groot succes met lovende woorden van onder andere Burgemeester Snijders van Hardenberg, Marieken Nieuwdorp (directrice Natuurkampeerterreinen), Jan Hagedoorn (commissaris Beerze Bulten) en Ernst Ossewaarde (TRO advies en projectmanagement). “De Klashorst is het enige Natuurkampeerterrein in de gemeente Hardenberg en vanwege het unieke karakter een aanwinst voor Het Groene Boekje en deze omgeving”, luidt de conclusie van de sprekers.

Het hele jaar door kamperen!
Met het krijgen van deze bekroning heeft het terrein een complete transformatie ondergaan. Zo zijn de oude schuurtjes en het verouderde sanitair weggehaald en is er gloednieuw, verwarmd sanitair voor terug gekomen. Het nieuwe sanitair wordt door middel van een zonneboiler en luchtwarmte pomp duurzaam voorzien van warm water. Het gebouw is winterhard, dat betekent dat het hele jaar door gekampeerd kan worden op dit terrein!

Over-leven in de natuur
Bij De Klashorst geniet je van de rust van de stilte, opgevrolijkt door zingende vogels, maar ook de rust van onthaasten en zorgeloosheid. Ook kinderen voelen zich thuis op De Klashorst en leren bij eigenaar en bushcrafter Martin Overweg over-leven in de natuur. De liefde van Martin en Herma Overweg voor de natuur, de mens en het leven zelf, vind je in alles terug.

Op De Klashorst is de Natuurkampeerkaart verplicht. De Natuurkampeerkaart zit in Het Groene Boekje, de kampeergids van alle 132 Natuurkampeerterreinen van Nederland, en is één kalenderjaar geldig. Het Groene Boekje is te koop op het Natuurkampeerterrein. 

#Natuurfeest
De feestelijke start is natuurlijk nog maar het begin. Deze hele week zijn er allerlei feestelijke activiteiten op het Natuurkampeerterrein zoals een wildplukwandeling, bushcraftbelevingswandeling, een workshop pottenbakken en nog veel meer! Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten en voor deelname.