kom kamperen tijdens de natuurweken in de herfstvakantie!

Net als voorgaande jaren, organiseren wij een #Natuurweek in de herfstvakantie van 12 tot en met 28 oktober 2018. Tijdens de natuurweken zijn alle georganiseerde activiteiten gratis.

Wij hebben twee weken lang een programma klaarstaan waar gasten van De Klashorst GRATIS aan mee kunnen doen, zoals: een bezoek aan Natuuractiviteitencentrum De Koppel, een Natuurwerkdag, schemertocht met de Voerman, Bushcraft dia-presentatie, Kampvuurmuziek, Pannenkoeken van het houtvuur, Bushcraftbelevingswandeling voor het hele gezin. Het complete programma is hieronder te  bekijken en kan nog worden gewijzigd/aangevuld. Krijg jij al zin in de #Natuurweek? Reserveer alvast je plekje op ons Natuurkampeerterrein! 

Kampeer je niet op De Klashorst, maar wil je wel graag aan de activiteiten deelnemen? Vraag ons dan naar de beschikbare ruimte en de eventuele tarieven.

Bushcraft dia presentatie 
Maandag 22 oktober
 
20.00 - 21.30 uur

Wat houdt Bushcraften in en hoe kan je dit toepassen? Martin vertelt en laat zien wat er allemaal bij komt kijken of juist wat er niet bij komt kijken. Nu aangevuld met zijn recente Bushcraft Solo-ervaring in Schotland. Het belooft een gezellige en informatieve avond te worden in onze receptie. Kom erbij!

Kosten: gratis

Het Staatsbosbeheer NaarBuiten familiespel
Zondag 21 oktober
14:00 - 17:00

Het Staatsbosbeheer Naar Buiten Familiespel is een combinatie van een kennisquiz met spulletjes, verstopte kisten, de natuur als speelbord en de spanning van het zoeken met GPS.

Kosten voor niet kampeerders: € 3,75 p.p. 

Natuurwerkdag! Snoeien en boswallen maken.
Dinsdag 23 oktober 2018 
10:00 - 16:00

Welke bomen en planten zijn er? Zou je er meer over willen weten? Vandaag gaan wij o.a. bomen (ver)planten en andere broodnodige klussen uitvoeren. Tijdens de klusdag leert Martin je graag wat bij over bomen en planten.

Kosten: Gratis

Bezoek aan Natuuractiviteitencentrum De Koppel
Maandag 22 oktober 2018
14:00 - 16:00

Achter De Koppel, in de uiterwaarden van de Vecht, liggen de Koppeltuinen. Op dit bijna drie hectare grote terrein maakt de bezoeker kennis met het Vechtdal ‘in het klein’.

Kosten: Gratis

Bushcraft belevingswandeling voor het hele gezin 
Woensdag 24 oktober 2018 
9:00 - 13:00

Doel van deze wandeling is genieten van het verblijf in de natuur en met eenvoudige overlevingstechnieken je vrijheid in de natuur ervaren. Bushcraft wordt gedaan door avontuurlijke en leergierige mensen, die benieuwd zijn naar het nut van sommige bomen en planten, wildsporen willen ontdekken en overlevingstechnieken willen zien, zodat zij meer en langer plezier in de natuur beleven.

Kosten: € 25,- p.p.  

Schemertocht met de Voerman, huifkartocht
Woensdag 24 oktober 2018
18.00?

In de vroege avond vertrekken we met de huifkar richting het bos. We rijden langs de mooiste plekjes van het bos!  Het bos beleven vanuit een huifkar is een bijzondere ervaring. Wellicht krijgen we nog wild te zien.

Kosten: € 7,50 p.p. 

Pannenkoeken van het vuur met kampvuurmuziek
Donderdag 25 oktober 2018
17:30 - 21:30

Kosten: Gratis