vechtdal bushcraft bij natuurkampeerterrein de klashorst

Zin in een echt avontuur in de wildernis? Met slechts een paar middelen ervaren dat je jezelf kunt redden in de natuur? De Klashorst organiseert diverse Bushcraft-actviteiten.

Bushcraft wordt gedaan door leergierige avonturiers, die de eigenaardigheden van sommige bomen en planten willen leren kennen, wildsporen willen ontdekken en overlevingstechnieken willen zien, zodat zij meer plezier aan de natuur gaan beleven.

Bushcraft staat voor de ultieme natuurbeleving, oude kennis en vaardigheden. De belangrijkste waarden die bushcraft in zich heeft zijn: bewustwording, educatie, het ervaren van rust en stilte, toename van zelfvertrouwen en respect voor omgeving en elkaar.

Voorbeelden van bushcraftactiviteiten:

  • Bushcraft kinderfeestje: vier je verjaardag in het bos samen met eigenaar Martin Overweg, die de leukste plekjes en weetjes van de natuur kent.
  • Bushcraft voor tieners: samen in het bos de belangrijkste onderdelen om te overleven leren, vuur maken en ontdekken wat de natuur te bieden heeft.
  • Bushcraft belevingswandeling: een vier uur durende wandeling met Bushcraft-weetjes en technieken. We ontdekken wat de natuur ons biedt en maken daarmee bijvoorbeeld een shelter, een vuurtje, een lepel of touw.
  • Op een regenachtige vakantiedag is het leuk om je eigen lepel te snijden. Uit een al dan niet zelf-gevonden stuk hout.


Ook voor scholen, verenigingen, instanties en bedrijven kunnen er speciale bushcraftarrangementen op maat worden samengesteld. Kinderopvang Twente, De Scouts, Ambiq, Vechtdal Professionals, De Rheezerbelten, de Rotary Club en Bruna gingen al voor.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, ook als u niet op onze camping verblijft. Deel hier je ideeën met ons.